Back to top

Taxaties

Wat is uw bedrijfspand of beleggingsobject nu waard? Met een taxatie krijgt u inzicht in de marktwaarde, legt u de basis voor uw vastgoedstrategie én onderbouwt alle grote beslissingen die u nog moet maken. Bovendien wekt die vastgestelde marktwaarde (extra) vertrouwen op bij de financiers met wie u in zee wilt gaan.

Vanuit onze vestiging in Noordwijk taxeert Makelaars aan Zee panden en beleggingsobjecten in de gehele Randstad. Onze focus ligt op de Duin- en Bollenstreek, Haarlemmermeer en Leiden, maar ook daarbuiten voelen wij ons thuis; in de afgelopen jaren hebben wij door heel Nederland bedrijfspanden en beleggingspanden getaxeerd. Wij taxeren onder meer voor ABN AMRO, Casarion, De Nederlandse, Domivest, ING, Mogelijk, Nestr Smart Finance, NIBC, RNHB, SNS Bank en SolidBriQ.

Ons werkgebied

Na het aanvragen van een offerte, ontvangt u zo snel mogelijk onze reactie, inclusief honorarium en doorlooptijd. Mochten wij meer informatie nodig hebben over het te taxeren object, nemen wij telefonisch contact met u op.

Betrouwbare taxatie

We stellen onze taxatierapporten op volgens de richtlijnen van de International Valuation Standards (IVS) en/of European Valuation Standards (EVS). Daarmee voldoen wij aan de vereisten van het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateur). Wij baseren onze taxaties op gegevens uit het kadaster en uit landelijke vastgoeddatabanken. Wij onderbouwen onze taxaties met onze opgedane kennis en met recente transacties van goed vergelijkbaar vastgoed. Zodoende kunt u vertrouwen op een betrouwbare waardering.

Taxatierapport

Onze uitgebreide rapportages zijn van een zeer hoge kwaliteit. Alle elementen die van invloed zijn op de marktwaarde van uw vastgoed, zijn opgenomen in het taxatierapport. Aan bod komen de omschrijving en de bijzonderheden van het object, de locatie en de referentieobjecten. Al deze elementen wegen we af tegen de actuele marktontwikkelingen, zodat we de juiste marktwaarde kunnen vaststellen. U ontvangt van ons een gedegen taxatierapport die diverse financiers zullen accepteren. Hierbij maken wij onder andere gebruik van gevalideerde rapporten van het taxatiesysteem TMI (Taxatie Management Instituut).

Wanneer is een taxatierapport nodig?

Een taxatie voor uw bedrijfspand of beleggingsobject kan in verschillende situaties vereist zijn:

  • Voor het vaststellen van de marktwaarde voor aankoop of verkoop;
  • Voor (her)financiering;
  • Voor het definiëren van een mogelijke waardestijging na verbouwing;
  • Voor verslaggevingsdoeleinden;
  • Voor het bepalen van de (economische) waarde in verband met fiscale redenen.

Nauwkeurig, deskundig en tijdig

De vastgoedwereld kent voor onze gespecialiseerde taxateurs geen geheimen. Gericht op het doel van de taxatie weten wij precies welke regels en voorwaarden in het spel zijn. Met alle voordelen van dien voor de doorlooptijd van uw taxatie.

Onze taxateurs zijn bovendien gecertificeerd en ingeschreven bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateur). Het NRVT bewaakt, waarborgt en bevordert de onafhankelijkheid, integriteit en kwaliteit van de aangesloten Register-Taxateurs. Daarmee heeft u de garantie van een betrouwbare en professionele taxatie, die voldoet aan uw verwachtingen. Kortom, onze taxateurs werken volgens de erkende gedrags- en beroepsregels van het NRVT en internationale taxatierichtlijnen. Zodat wij kunnen voldoen aan de kwaliteitseisen van onder meer banken en toezichthouders.

Wilt u inzicht in de marktwaarde van uw bedrijfspand of beleggingspand?

Vraag onze taxateur om meer informatie. Bel: +31 (0)71 785 48 44 of laat hieronder uw gegevens achter. Uw taxateur neemt zo snel mogelijk contact op.

Uw taxateur

Roy van der Meer RM RT
Register Makelaar-Taxateur / Eigenaar

Social Media