Praktische verhuistips

Heeft u een nieuwe woning gevonden en gaat u verhuizen in de regio Noordwijk en omstreken? Verhuizen is niet iets wat je dagelijks doet. Het is belangrijk dat u goed voorbereid en zonder al te veel zorgen verhuist. Om u hierbij te helpen heeft Makelaars aan Zee in samenwerking met Oomen Verhuizers voor u een aantal praktische verhuistips op een rijtje gezet. Lees de verhuistips op deze pagina!

Maak een verhuisplanning

Uw verhuizing goed voorbereiden is de basis voor een geslaagde verhuisdag. Maar waar begint u? Zorg ervoor dat u begint met het maken van een duidelijke planning. Begin tijdig met het door oude spullen heengaan en zorg ervoor dat u weggooit of doneert wat u niet meer nodig heeft. Pak ook alvast zelf wat spullen in die u gaat mee verhuizen. Dit bespaart tijd en geld. Ook is het belangrijk om gestructureerd te werk gaan. Zorg ervoor dat uw verhuisdozen zijn voorzien van etiketten zodat u weet wat er in welke doos zit en naar welke ruimte de doos moet.

Vergeet niet om tijdig een offerte aan te vragen bij een verhuisbedrijf als Oomen Verhuizers. Zij kunnen precies met u doornemen hoe u zo efficiënt kunt verhuizen. Met deze aanpak vergeet u niets en wordt het organiseren van een gestroomlijnde verhuizing een stuk makkelijker.

Meet grote meubels op

Meet grote spullen zoals een bank, koelkast en tafel op en bekijk of door de deuren van uw nieuwe huis kunnen. Het kan erg frustrerend zijn als u er achteraf achter komt dat het niet past. Ook is het handig om tijdig te weten of u een verhuislift nodig hebt om spullen door het raam te laten verhuizen. Bedenk ook alvast waar u alles neer gaat zetten in het nieuwe huis. De inrichting kan natuurlijk nog veranderen, maar plan van te voren waar alles komt te staan. Dit kunt u dan meteen doorgeven aan de verhuizers, zodat alle spullen meteen op de juiste plek komen te staan.

Bespaar op uw verhuizing

Een volledig verzorgde verhuizing door een gespecialiseerd verhuisbedrijf kost gemiddeld ongeveer €1400 – €1800, afhankelijk van de spullen die verhuisd dienen te worden. Bent u prijsbewust en wilt u voordelig verhuizen? Controleer dan of u voor een verhuisvergoeding in aanmerking komt. Ook kunt u op de verhuiskosten besparen door zoveel mogelijk al zelf in te pakken. Bespreek met het verhuisbedrijf wat u het beste zelf kunt doen en wat u kunt laten doen. Zij maken samen met u een duidelijke planning zodat u precies weet waar u aan toe bent en wat wanneer moet gebeuren.

Gebruik goed verhuismateriaal

Een verhuizing wordt makkelijker en kost minder tijd wanneer u speciaal verhuismateriaal gebruikt. Denk hierbij aan materiaal zoals een verhuislift, voor zware spullen van een bovenverdieping of apartement. Daarnaast kunt u gebruik maken van inloopmatten. Hierdoor blijven vloeren onbeschadigd en schoon. Denk ook aan speciale verhuisdozen, bijvoorbeeld voor boeken of schilderijen. Deze kunt u het beste online bestellen op een webshop waar ze professionele verhuisdozen verkopen. Professionele verhuisdozen zijn veel steviger dan verhuisdozen van de lokale bouwmarkt. Let er wel op dat u de verhuisdozen niet te zwaar maakt. Maximaal 15 kg werkt het prettigst voor uzelf en voor de verhuizers.

Regel goed vervoer

Bedenk goed hoe u de spullen gaat vervoeren. U moet wellicht een verhuiswagen, aanhangwagen of busje huren. Wanneer u uw spullen laat verhuizen door een erkend verhuisbedrijf uit Noordwijk en omstreken, hoeft u zich hier uiteraard geen zorgen over te maken. Zij beschikken over al het materiaal om uw verhuizing uitstekend te laten verlopen.

Schakel een verhuisbedrijf in

Wilt u goed en verzekerd verhuizen, dan is het inschakelen van een erkend verhuisbedrijf als Oomen Verhuizers verstandig. Oomen Verhuizers is dé verhuizer van Noordwijk en omstreken. Zij hebben veel ervaring en werken door hun routine veel sneller en effectiever dan de gemiddelde doe-het-zelver. Wilt u extra zekerheid over de deskundigheid en kwaliteit, dan is aan te raden om te kiezen voor een vakman met een keurmerk. Hét keurmerk voor verhuisbedrijven is Erkende Verhuizers. Een groot voordeel van een Erkende Verhuizer is bovendien dat de verhuizing van uw inboedel verzekerd is en dat uw verhuizing gegarandeerd wordt uitgevoerd. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen meer te maken tijdens uw verhuizing.

Sla overtollige inboedel tijdelijk op

In sommige gevallen kan het wenselijk zijn om tussentijdse opslag te hebben voor uw spullen tijdens uw verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan het moment wanneer de makelaar langs komt om foto’s te maken. U wilt dan niet dat uw hele thuis vol staat. Ook wanneer u niet direct uw nieuwe woning kunt betrekken is het aan te raden om een opslagruimte te huren. Via Oomen Opslag kunt direct heel gemakkelijk een opslagbox huren. De opslagbox kan voor uw deur worden geplaatst en indien u dit wenst kunnen de verhuizers van Oomen Verhuizers u helpen bij het inladen van de box. U kunt u ervoor kiezen om hierbij te ondersteunen om kosten te besparen. Oomen Opslag slaat uw verhuisbox veilig op.

Wacht niet tot het laatste moment

Hoewel u, uw vrienden en Oomen Verhuizers flexibel zijn, hebben de meeste mensen altijd een drukke agenda. Zorg ervoor dat u tijdig contact opneemt met de verhuizers om alles af te stemmen. Hierdoor ervaart u meer rust en zal uw verhuizing zorgeloos verlopen.

Eén dag voor de verhuizing: pak een bij-de-hand-tas in

Tijdens de verhuisdag wilt u niet op zoek hoeven naar sleutels, belangrijke papieren, toiletspullen of andere zaken die u elke dag gebruikt. Ook raden wij aan uw paspoort, bankpasjes bij de hand te houden tijdens de verhuizing. Houd deze spullen bij u en vervoer deze zelf.

Heeft u vragen over deze verhuistips?

Naam(Vereist)
Hidden